Asce píše:Ty rodičům sděluješ všechny věci, které se tě týkají? Tedy třeba kdy přesně masturbuješ, co si při tom představuješ, jak ti již vyrostl penis? Opravdu pochybuji.
Ano, to, kdy masturbuji, co si při tom představuji, to rodičům neříkám - stejně jako například to, jak často vykonávám potřebu. To jsou věci, které v dnešní době dělá snad každý a patří to do soukromí každého jedince, ale sexuální orientace je věc úplně jiného významu. Samozřejmě to svým způsobem také patří do intimní sféry, ale zároveň je to věc velice podstatná. Přece jenom je pud sexuální druhý nejsilnější. Rozdíl mezi člověkem, který dnes ráno masturboval a člověkem, který ne, jen tak nepoznáš, ale rozdíl mezi heterosexuálem, homosexuálem, pedofilem můžeš na chování zaznamenat.
Zkrátka jsou věci, o kterých dle mého rodiče vědět nemusí, ale i věci, o kterých by bylo dobré, aby rodiče věděli.
Asce píše:Co se týká otázek rodičů na to, proč dosud nemáš partnerku - proč by ses měl vymlouvat či dokonce lhát? Nechápu. Odpověď typu: "Protože žádná z těch, které by se mi líbily, zde pro mne není dostupná," je přeci pravdivá...
Ano, otázka proč nemám partnerku by byla vyřešena... Ale jak mám odpovědět na otázku: "Kdo se ti líbí?" Mohu říct, že danou osobu nezná, ale jistě pak bude chtít, abych jí ukázal nějakou její fotku či řekl, odkud ji znám. Jak mám odpovědět bez lži? Mohu odmítnout odpovědět, ale tím se dostáváme do situace, kdy před rodiči něco otevřeně tajím a oni budou samozřejmě přemýšlet proč: "Nelíbí se mu nějaká učitelka ve škole? Co když se mu líbí nějaký kluk?" Můžu se pokoušet o různé kličky, ale to už je jak přímo lhát...
Asce píše:Výrok A: No, pokud se nedopouštíš trestného jednání, tak vlastně v ničem.
Jenže - výrok B: Společnost to vnímá jinak. Pedofil = kreatura nehodná žití a pokud nic nespáchal, tak jistě spáchá, a když už sám není natolik soudný, aby se sám sprovodil ze světa, tak je potřebná alespoň kastrace.
Takže ty chceš sdělit rodičům A, ale nechtíc na ně bohužel naložíš to B.
Tak si nejsem úplně jist, co jsi tímto mínil říct.
1. Naložím na ně B ve smyslu, že se o mě budou strachovat, co když se to někdo dozví? Neublíží mu?
Nebo za 2. Ve smyslu, že já se pro ně stanu osobou typu B?
Pokud máš na mysli 1. možnost, tak ti musím dát za pravdu - v tomto na rodiče nejspíš navalím poměrně velké břemeno. Nemyslím si ale, že to rodičům ublíží natolik, aby to bylo lepší zatajit. Navíc je třeba počítat s variantou, že se to rodiče nějak dozví. Narazí na Pedonii či mě někdo z něčeho obviní a k rodičům se to dostane přes policii - to by byl pro rodiče teprve stres. Teď mám možnost jim to podat hezky v klidu v příjemné atmosféře s ujištěním, že je vše v pořádku - já jsem v pořádku.
Pokud máš na mysli 2. možnost, tak musím být silně proti tvým závěrům.
Máme tu pár pojmů a definic:
Fíres = Syn, poněkud zamlklý(stydlivý), hodný, chytrý.
Pedofil = Kreatura nehodná žití a pokud nic nespáchal, tak jistě spáchá, a když už sám není natolik soudný, aby se sám sprovodil ze světa, tak je potřebná alespoň kastrace.
Já k tomu rodičům přidám mé sdělení.
? = Člověk, který má rád holčičky.
Myšlení rodičů může vypadat pak nějak takto:
Tak samozřejmě to nemůže být pedofil, protože pedofil je přece zrůda, která ubližuje dětem. Fíres má děti rád.
Fíres má rád holčičky, tedy by měl být pedofil. Fíres nemůže být pedofil, on není zrůda.
Aby se toto dilema mohlo vyřešit, musí se trochu pozměnit definice těchto pár pojmů.
1. možnost
Fíres = pedofil
Pedofil = Kreatura nehodná žití a pokud nic nespáchal, tak jistě spáchá, a když už sám není natolik soudný, aby se sám sprovodil ze světa, tak je potřebná alespoň kastrace.
2. možnost
Fíres = Syn, poněkud zamlklý(stydlivý), hodný, chytrý a
pedofil.
Pedofil = Člověk, který má rád holčičky.
Zneužívač = Kreatura nehodná žití a pokud nic nespáchal, tak jistě spáchá, a když už sám není natolik soudný, aby se sám sprovodil ze světa, tak je potřebná alespoň kastrace.
Je to silně zjednodušené, ale tak nějak to může v něčí mysli fungovat. Samozřejmě každá mysl funguje trochu jinak a celý proces je a vždy bude stresující. Ale každý musí snášet jistou hladinu stresu a pokud je celá situace člověku dobře podána, může být situace poměrně dobře zvládnutelná. Podstatnější ovšem je, kterou možnost si nakonec rodiče zvolí. Ale jsem si téměř jist, že první možnost u mých rodičů, když jim to správně podám, v podstatě nehrozí. Že člověk nemusí považovat pedofila za zrůdu, snad nemusím dokazovat. Ale přeci jen sem uvedu, že již jedna osoba o mé orientaci ví. Ta osoba mi pomáhala nalákat děti do kroužku (chci otevřít nový, lidem zatím neznámý kroužek, tak nemám zájemce) a dle jejich slov mě stále považuje za velmi zodpovědnou osobu.
Plyšáček píše:Je pravdou, že výraz motat užít nemusel, ale celkově jsem jeho projev jako urážlivý nevnímal. Bohužel někteří jedinci již i v Pedonii zkusili podobný tón v diskusích. Jsem však proti a děkuji ti, Asce, že nám připomínáš důraz na kultivovanost vystupování v naší nádherné říši.
Máte pravdu, že výraz
motat jsem použít nemusel, ale celkově jsem svůj projev jako urážlivý nezamýšlel. (Omlouvám se, Plyšáčku, za kopírování tvé věty, ale napsal jsi to přesně.) Příště se pokusím podobným výrazům vyhnout.