Lucie: Dal bych ti, co chceš K výkladu textu písně „Dal bych ti, co chceš“ od hudební skupiny Lucie se nám hodí stručný výtah z příspěvku
KAZUISTIKA II. z vlákna Kazuistiky zneužitých dětí.
Tato kazuistika pojednává o situaci, která vůbec není zřídkavá. Naštěstí pro naivní mladé muže jen málokdy končí u soudu. Pravda, náš pan Procházka měl naproti tomu zase mimořádné štěstí na soudce, takže nakonec do vězení nešel.
Z kazuistikyJana (14 let) žije pouze s matkou. O otci se v soudním spise nehovoří. Sourozence nemá, je jedináček. 0 panu Procházkovi věděla, že chodí na vysokou školu i kolik mu je let, ale to si již nepamatuje. Z hlavního líčení vyplynulo, že se s obžalovaným seznámili přes x-chat a komunikovali spolu i přes mobilní telefon denně. Bavili se mimo jiné i na téma sexu, domluvili se spolu na setkání a sešli se. Druhou schůzku si domluvili přes mobil. Jeli autem na místo za účelem sexu. Z její strany byl orální sex i soulož dobrovolné. Už před tím měla sexuální zkušenosti, měla asi deset pohlavních styků.
Pan Procházka se k samotnému pohlavnímu i orálnímu styku doznal. Uvedl, že se s dívkou seznámil na x-chatu. Komunikovali zejména na téma sexu, on spíše odpovídal na její dotazy. Z komunikace nemohl jednoznačně vědět, že jí je 14 let. Její komunikace na něj působila troufale a odvážně. Podle toho, co napsala, usoudil, že je starší a vyspělejší, měla i více zkušeností a detailně popisovala své sexuální zážitky a praktiky. Při prvém setkání s ní a z pohledu na ní se mu jevila tak, že je mladší než on, ale ne zas o tolik. Neměl pocit, že by mohla být mladší 15 let. Byla namalovaná, upravená, působila vyspěle. Při samotném sexuálním styku se projevovala spíše aktivně, dávala najevo, že má více zkušeností než on. Další komunikaci s ní již nenavazoval z důvodu jejího chování při setkání. Neptal se jí na věk a ona mu ho přímo nesdělila, pouze naznačila, co by se stalo, kdyby jí nebylo 15 let.Asceho komentář ke kazuisticeNemálo mladých mužů, kteří zrovna nejsou posedlí sexem, věnují se spíše studiu či koníčkům, najednou v dospělosti zjišťuje, že jim jaksi ujel vlak. Ne z toho důvodu, že by snad litovali toho, že si zatím mnoho v erotické oblasti neužili, ale proto, že mají problémy s nalezením vhodné partnerky. Dívky, které jsou v jejich okolí, jsou převážně buď pevně zadané, tedy nedostupné, či jde o sexuálně zdatné činovnice, se kterými by chtěl mít vážnou známost leda blázen (kromě mnoha jiných důvodů už jen proto, že by jim coby nezkušený „muž“ byl akorát tak k smíchu).
Stává se, že tito mladí muži se domnívají, že si tedy pomocí nějakého komunikátoru najdou tak mladou dívku, která ještě nebude ani zadaná, ani sexuálně zkušená. Nejlépe patnáctiletou. Někdy hledají i mladší, protože si myslí, že potřebnou dobu s ní vydrží jen u konverzace. Pokud dívka začne vykládat cosi o svých přebohatých sexuálních zkušenostech, jsou přesvědčeni, že blafuje. Zkrátka, že ona si myslí, že mužům jde jen o sex, a kdyby se tedy tvářila jako netýkavka, že by o ni dotyčný ztratil zájem. Náš mladý muž zprvu nechápe, že dívka si nevymýšlí, že popisuje realitu, a že skutečně je poněkud lehčích mravů. To ho ovšem mohlo napadnout už jen z toho, jak se s dotyčnou dívkou seznámil. Skutečně hodnotná děvčata obvykle na službách analogických zmíněnému x-chatu nekomunikují.
Když dotyčnému konečně dojde, s kým se skutečně seznámil, to už s ním zase „mlátí“ hormony… A pak je již každá rada drahá…
Myslím, že o něčem takovém hovoří text písně, který zde lehce zkráceně cituji (vypuštěny opakující se pasáže). Je jasně vidět, jak se „bratr“ našeho pana Procházky nejprve zaradoval, že potkal mladou dívku, ale jak poté najednou nad jejími zkušenostmi prozírá. Je vlastně ten slabší, spíše se brání. Nicméně zdá se, že odolal. Nebo ne? Co soudí laskavý čtenář?
Dal bych ti, co chceš Autor hudby i textu: Lucie
Co na mně tak kouká
Myslí, že jsem někdo jinej
Oči se jí blejskaj
Divně stojí, podpírá ji zeď
Co na mně tak koukáš
Sakra holka, ty mně zajímáš
Jdem si jinam sednout
Já chci vodsaď pryč a hned teď
Dám ti vše co chceš
Neříkej, že to nejde
Za pár let to pochopíš