ŽENSKÁ OBŘÍZKA
FGM (Female Genital Mutilation)
Dozvěděl jsem se o tom, že kromě "židovské" obřízky existuje i obřízka u žen, která je často rituálně prováděna již na malých holčičkách - především v řadě zemí Afriky. Nesmírně citlivá otázka pro mne v současnosti. Kdykoliv si na to vzpomenu, chce se mi brečet a trpím nesmírnou bolestí z hlubokého soucitu.

odkaz a zdroj: globalhealthstudents.blogs.ku.dk
U chlapců se odstraňuje pouze méně důležitá část - i když i ta má svoji funkci a důležitost (mnoho např. v knize Přirozený rodinný život).
U děvčátek se jedná však o trvalé poškození zdraví. Má několik stupňů a vždy záleží na stupni šílenosti dané kultury, jak daleko zajde. Při "nejmírnějším" stupni jsou holčičce (kolem 5 let) odstraněny, většinou žiletkou nebo střepem, klitoris a malé stydké pysky. Něco šíleného. Bolest musí být nepředstavitelná, poškození trvalé.
Od té doby, co jsem viděl video, nemám o lidstvu jako celku valné mínění.
Války jsou zapříčiněné chamtivostí a nevědomostí. Hladomory, při kterých děti trpí i umírají, jsou způsobeny přelidněním a ekologickými katastrofami. Ale obřízka je něco, co si jen lidé předávají jako tradici - to ani samice hyen nedělají.
Ani náznakem nejsem ateista či materialista. Ale všechna náboženství pěkně komplikují ten pozemský život.
A vždy se najde něco, co je tak šílené. Ale nic mi nepřipadá šílenější a ohavnější, než FGM.
Nevím, co s tím můžeme dělat. Asi nic moc, než se modlit. Vyvstává tady však mnoho a mnoho otázek, které si můžete (třeba v odpovědích v tomto vláknu) formulovat sami. Nechci něco plánovat nebo obhajovat. Ale tak mám pocit, že s každým milým pedofilem by té africké holčičce bylo lépe než s vlastní mámou. To je jen můj pohled.
Video pouze pro odvážné a otrlé - pokud se podíváte, nezlobte se na mě! Nejhorší zážitek v mém životě, je mi vážně až špatně. Strašné záběry.
odkaz na video
A zde celá "reklama" - nevím, zda pro či proti. Ten dravec kroužící nad scénou a čekající na odpad je děsivý.
odkaz na video
A pak že my jsme nějak úchylní....

odkaz a zdroj: suker-punch.blogspot.cz
Uvádím odkaz na nesmírně kvalitní osvětový dokument NORRÓ, HISTORIA DE UNA ABLACIÓN.
Malá Norró a její mladší sestřička Nohode z kmene Daasanachů se připravují na ženskou obřízku.
Jen pro psychicky silné jedince. Po shlédnutí váš pokojný život bude navždy jiný.
Citace z dokumentu:
"Svatba je aktem kolektivní lásky a solidarity mezi rodinami. Obřízka je také aktem lásky. Rodiče věří, že je to to nejlepší, co mohou svým dcerám dát. Tato láska by snad mohla vést k ukončení tohoto zvyku, jakmile rodiče pochopí, že to jejich dcery poškozuje."
Přímý odkaz